Krúpová polievka

Krúpová polievka s mäsom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Aj takto sa dá uvariť sýta polievka z údeného alebo surového kolienka, ktorá poteší.

6-7
porcií
25 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer som hrsť farebnej fazule dala do vody a nechala namáčať cez noc. Na druhý deň fazuľu uvarím zvlášť, neskôr ju pridám do polievky. Mäso umyjeme dáme do hrnca s vodou, pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), krúpy, ktoré predtým prepláchneme vo vode aspoň 3x. Okoreníme mletým čiernym korením, soľou a pridáme celé nové korenie. Pridáme predvarenú fazuľu a varíme na miernom plameni pod pokrievkou.
  2. Ošúpeme zemiaky, pokrájame ich na menšie kocky, väčšie budú k varenému mäsu. Zemiaky dáme do polievky a na miernom ohni varíme do zmäknutia. Pár minút pred dovarením polievky vložíme lahôdkovú cibuľku.
  3. Uvarené mäso vyberieme z polievky a pokrájame na menšie kúsky, ktoré pred servírovaním dáme do polievky.
  4. Po uvarení pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a mäso pokrájané na menšie kúsky, servírujeme. Dobrú chuť.