Krúpová polievka
Krúpová polievka s mäsom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aj takto sa dá uvariť sýta polievka z údeného alebo surového
kolienka, ktorá poteší.
6-7 porcií |
25 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer som hrsť farebnej fazule dala do vody a nechala namáčať cez noc. Na druhý deň fazuľu uvarím zvlášť, neskôr ju pridám do polievky. Mäso umyjeme dáme do hrnca s vodou, pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler), krúpy, ktoré predtým prepláchneme vo vode aspoň 3x. Okoreníme mletým čiernym korením, soľou a pridáme celé nové korenie. Pridáme predvarenú fazuľu a varíme na miernom plameni pod pokrievkou.
- Ošúpeme zemiaky, pokrájame ich na menšie kocky, väčšie budú k varenému mäsu. Zemiaky dáme do polievky a na miernom ohni varíme do zmäknutia. Pár minút pred dovarením polievky vložíme lahôdkovú cibuľku.
- Uvarené mäso vyberieme z polievky a pokrájame na menšie kúsky, ktoré pred servírovaním dáme do polievky.
- Po uvarení pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a mäso pokrájané na menšie kúsky, servírujeme. Dobrú chuť.