Krkovička Dračice
Autor receptu: gordonko
Mal som krkovičku a uvažoval som čo uvarým. Na pokeci mi kamoška ,,DRAČICA,, poradila toto. Preto ten názov.
20 - 30 minút príprava |
90 -120 minút na 200 °C |
Postup
- krkovičku si narežeme skoro na plátky ...spodok necháme spojený
- do jednotlivých medzier vkladáme slaninku, cibulu , šampiňony
- rajčiny , papriky a jemne osolíme
- takto naplníme všetky ostatné zárezy
- krkovičku preložíme do vymasteného pekáča ,alebo jánskej misy
- ovegetujeme a okoreníme čierným korením
- zo smotanky , horčice ,cesnaku a soli si spravíme kašičku a natrieme sňou krkovičku
- navrch poukladáme zeleninku čo nám ostala z plnenia a dáme upiecť do trúby
.... DOBRÚ CHUŤ
- POZOR ... nezabudnite dať alobal alebo vrchnák