Krkovička babky Kolníkovéj

Autor receptu: paveljrk

Recept pochádza od herečky Radošinského naivného divadla, ktorá už nieje medzi nami,no pri tomto recepte si na ňu vždy spomenieme.Robíme ho tak 2-3 krát do roka na nejaké slávnostné príležitosti.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku vykostiť a narezať na 1 cm rezne.Naklepať,osoliť a okoreniť.Prudko opiecť na rozpálenom oleji.
  2. Opečené rezne poukladať na pekáč,zaliať výpekom a smotanou.Dať piecť pri 180°C cca 1 hodinu.
  3. Na každý rezeň nastrúhať syr a dať ešte zapiecť,pokiaľ sa syr po rezňoch neroztečie. Podávame zo zapečenými zemiakmi,alebo ryžou.