Krkovička babky Kolníkovéj
Autor receptu: paveljrk
Recept pochádza od herečky Radošinského naivného divadla, ktorá už nieje medzi nami,no
pri tomto recepte si na ňu vždy spomenieme.Robíme ho tak 2-3 krát do roka na nejaké
slávnostné príležitosti.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Krkovičku vykostiť a narezať na 1 cm rezne.Naklepať,osoliť a okoreniť.Prudko opiecť na rozpálenom oleji.
- Opečené rezne poukladať na pekáč,zaliať výpekom a smotanou.Dať piecť pri 180°C cca 1 hodinu.
- Na každý rezeň nastrúhať syr a dať ešte zapiecť,pokiaľ sa syr po rezňoch neroztečie.
Podávame zo zapečenými zemiakmi,alebo ryžou.