Jablkový zákusok
Krémové jablkové kocky (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Svieži jablkový zákusok. Postup- Cesto: Vyšľahám bielky so štipkou soli a s kryštálovým cukrom. Dám bokom.
V inej nádobe vyšľahám do peny žĺtky s práškovým cukrom. Prilejem olej, premiešam. Lopatkou zamiešam jemne po častiach vyšľahané bielky, potom múku s práškom do pečiva. Vznikne jemné nadýchané cesto.
- Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 25 x 30 cm.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 15-20 minút. Kontrolujem.
Upečené cesto nechám vychladnúť.
- Zatiaľ si pripravím jablkovú náplň. Očistené jablká nastrúham na väčšie slzičky - bez šupky. Na miernom ohni za stáleho miešania trochu podusím s cukrom. A následne k jablkám prilejem vymiešanú zmes vody, pudingov v prášku a citrónovej šťavy. Za stáleho miešania uvarím hustejšiu jablkovo-pudingovú náplň. Nechám trochu vychladnúť.
- Na vychladené cesto natieram jablkovo-pudingovú náplň ešte trochu teplú a opäť nechávam vychladnúť.
- Navrch studenej náplne natriem tvarohovo-jogurtový krém, ktorý som pripravila vyšľahaním tvarohu, jogurtu a práškového cukru so želatínovým stužovačom. Zákusok na noc nechávam v chladničke.
- Jablkový krémový zákusok nakrájam a ozdobím podľa vlastného vkusu.
|