Jablkový zákusok

Krémové jablkové kocky (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Svieži jablkový zákusok.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Vyšľahám bielky so štipkou soli a s kryštálovým cukrom. Dám bokom. V inej nádobe vyšľahám do peny žĺtky s práškovým cukrom. Prilejem olej, premiešam. Lopatkou zamiešam jemne po častiach vyšľahané bielky, potom múku s práškom do pečiva. Vznikne jemné nadýchané cesto.
  2. Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 25 x 30 cm.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 15-20 minút. Kontrolujem. Upečené cesto nechám vychladnúť.
  4. Zatiaľ si pripravím jablkovú náplň. Očistené jablká nastrúham na väčšie slzičky - bez šupky. Na miernom ohni za stáleho miešania trochu podusím s cukrom. A následne k jablkám prilejem vymiešanú zmes vody, pudingov v prášku a citrónovej šťavy. Za stáleho miešania uvarím hustejšiu jablkovo-pudingovú náplň. Nechám trochu vychladnúť.
  5. Na vychladené cesto natieram jablkovo-pudingovú náplň ešte trochu teplú a opäť nechávam vychladnúť.
  6. Navrch studenej náplne natriem tvarohovo-jogurtový krém, ktorý som pripravila vyšľahaním tvarohu, jogurtu a práškového cukru so želatínovým stužovačom. Zákusok na noc nechávam v chladničke.
  7. Jablkový krémový zákusok nakrájam a ozdobím podľa vlastného vkusu.