Račia polievka
Krémová račia polievka
Autor receptu: redakcia
Postup- Raky varíme asi minútu v slanej vode s rascou. Necháme ich
vychladnúť, potom ich zlomíme medzi chvostom a hlavou, vyberieme mäso a odložíme ho. Račie
schránky pečieme v rúre pri teplote 160 stupňov asi 15 minút.
- Vo vode, ktorú sme ochutili
muškátovým orieškom, bobkovým
listom a karí, asi hodinu varíme
mrkvu, pór, fenikel a zeler. Potom
pridáme opečené račie schránky,
prilejeme biele víno a varíme ďalších 20 minút.
- Dochutíme soľou a korením, scedíme a za stáleho miešania prilievame smotanu. Z masla a hladkej
múky pripravíme svetlú zápražku,
ktorú zavaríme do polievky, pridáme račie mäso. Dekorujeme
račími chvostmi.
|