Krémová drožďová nátierka
Autor receptu: bonpari
Už od detstva som neznášala drožďovú nátierku. No ako učiteľka desiatujúca v škole
som
jej zrazu prišla na chuť. Možno je to aj preto, že všetci ju robia s vajcami, múkou či
párkom a táto je niečo úplne iné. Neviem, čo presne tam dávajú v školskej jedálni, no ja
som sa snažila podľa pamäti a chute vytvoriť niečo, čo sa nato minimálne veľmi podobá.
Výsledkom bolo, že som sa jej nevedela dojesť, navyše očakávam, že budem mať
krásne
vlasy a pleť po toľkých spráskaných chleboch :)
Postup
- Masla i syru môžete dať podľa chuti i viac, ak by to bolo niekomu príliš drožďové, či naopak ubrať. Ja dávam vždy poriadne polievkové lyžice kopcom. Osolím, okorením a vymixujem mixérom do peny.
- Cibuľu si nakrájam úplne nadrobnúčko, aby v nátierke príliš nevynikala a na troške oleja ju udusím domäkka.
- Keď už je cibuľka mäkká, pridám prstami rozdrobené droždie a nechám roztopiť. Sem tam premiešam a keď sa spojí cibuľa s droždím, ktoré už má krémovú konzistenciu, odstavím. Zmes si dám do inej misky, aby to nebolo stále v tom horúcom hrnčeku a nechám vychladnúť.
- Vlažnú drožďovú zmes pridám k syrovej zmesi a opäť vymixujem mixérom. Kým si nakrájam chlebík a zeleninku, dám nátierku vychladiť do chladničky. Chladom aj trošku stuhne a je chutnejšia.