Krémová cícerová polievka

Autor receptu: martina34

Obľúbili sme si cícer viac ako fazuľu. Varievam ho v poslednej dobe dosť často a rôzne spôsoby.

6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú cibuľu, mrkvu a zemiaky si nakrájame na kúsky a spolu s cícerom varíme do mäkka asi pol hodinku v malom množstve vody. Keď máme všetko uvarené, oddelíme cícer od zeleniny. Cícer si odložíme na tanierik a zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Do rozmixovanej zeleniny pridáme smotanu, kari korenie, sójovú omáčku, morskú soľ, dolejeme asi liter vody, vrátime do polievky cícer, pridáme hrášok a šampiňóny a privedieme do varu. Polievku povaríme asi 10 minút.