Krémová cícerová polievka
Autor receptu: martina34
Obľúbili sme si cícer viac ako fazuľu. Varievam ho v poslednej dobe dosť často a rôzne spôsoby.
6 porcií |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú cibuľu, mrkvu a zemiaky si nakrájame na kúsky a spolu s cícerom varíme do mäkka asi pol hodinku v malom množstve vody. Keď máme všetko uvarené, oddelíme cícer od zeleniny. Cícer si odložíme na tanierik a zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom.
- Do rozmixovanej zeleniny pridáme smotanu, kari korenie, sójovú omáčku, morskú soľ, dolejeme asi liter vody, vrátime do polievky cícer, pridáme hrášok a šampiňóny a privedieme do varu. Polievku povaríme asi 10 minút.