Krémeše (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
K dnešnému Dňu matiek patrí chutný dezertík, u nás to boli krémešky.
35 porcií |
60 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- cesto rozdelíme na polovicu, každé rozvaľkáme na veľkosť plechu tak aby pokrylo aj okraje plechu, popicháme vidličkou a oba plechy dáme piecť na 10 minút, buď naraz v teplovzdušnej rúre, alebo jeden po druhom
- pol litra mlieka dáme variť s polovicou cukru, vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka, zlaté klasy vysypeme do zvyšného mlieka, pridáme zvyšný cukor, vanilkové cukory a žĺtka, vymiešame na hladko,
- vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, a necháme vychladnúť, premiešavame, aby nám nevznikla kožka
- jeden upečený plát preložíme na pracovnú dosku, polejeme rozpustenou čokoládou, rozotrieme, necháme stuhnúť nie úplne, tak na izbovú teplotu a nakrájame na štvorčeky
- z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do vychladnutého pudingu
- pudingovú hmotu natrieme na druhý plát cesta
- šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na pudingovú vrstvu
- na šľahačkovú vrstvu naukladáme nakrájané čokoládové štvorčeky a dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky
- po stuhnutí nakrájame na na kocky
- krásny a sladký Deň matiek prajem :-)