Krémeše (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

K dnešnému Dňu matiek patrí chutný dezertík, u nás to boli krémešky.

35
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. cesto rozdelíme na polovicu, každé rozvaľkáme na veľkosť plechu tak aby pokrylo aj okraje plechu, popicháme vidličkou a oba plechy dáme piecť na 10 minút, buď naraz v teplovzdušnej rúre, alebo jeden po druhom
  2. pol litra mlieka dáme variť s polovicou cukru, vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka, zlaté klasy vysypeme do zvyšného mlieka, pridáme zvyšný cukor, vanilkové cukory a žĺtka, vymiešame na hladko,
  3. vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding, a necháme vychladnúť, premiešavame, aby nám nevznikla kožka
  4. jeden upečený plát preložíme na pracovnú dosku, polejeme rozpustenou čokoládou, rozotrieme, necháme stuhnúť nie úplne, tak na izbovú teplotu a nakrájame na štvorčeky
  5. z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame ho do vychladnutého pudingu
  6. pudingovú hmotu natrieme na druhý plát cesta
  7. šľahačku vyšľaháme so stužovačmi a natrieme na pudingovú vrstvu
  8. na šľahačkovú vrstvu naukladáme nakrájané čokoládové štvorčeky a dáme stuhnúť aspoň na dve hodiny do chladničky
  9. po stuhnutí nakrájame na na kocky
  10. krásny a sladký Deň matiek prajem :-)