Tvarohový koláč
Krehká torta s tvarohom a čokoládou
Autor receptu: podravka
Čerstvý tvaroh je obľúbený pre mnohých, dokonca väčšinou býva súčasťou slávnostných dezertov na chorvátskej pevnine. Príjemne osvieži
aj tento dezert.
20 minút príprava |
55 minút na 180 - 200 °C |
Postup
- Zmiešame múku, kakao a preosejeme. Pridáme prášok do pečiva, cukor, maslo, mlieko a zamiesime cesto. Cesto (¾) rozvaľkáme a vložíme do tortovej formy.
- Na plnku vymiešame žĺtky s cukrom do peny, pridáme pudingový prášok, rozmiešaný tvaroh, mlieko a postrúhanú citrónovú kôru. Na konci primiešame kúsky čokolády a prelejeme po ceste vo forme.
- Zvyšok cesta vyvaľkáme, nakrájame na pásiky, ktorými prekryjete povrch koláča v tvare mriežky. Pečieme 15 minút v rúre zohriatej na 200 °C , potom znížime teplotu na 180° C a pečieme ešte 40 minút.
- Podávanie: Koláč necháme vychladnúť a podávame s vyšľahanou šľahačkovou penou. Môžeme posypať nasekanými orechmi.