Krehká ríbezľová štrúdla

Autor receptu: kimlo

Skutočná lahôdka.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme plnku: z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtok uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme tvaroh a vmiešame tuhý sneh z bielkov. Toto množstvo stačí na 2 veľké štrúdle.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, natrieme ho plnkou, posypeme ríbezľami, a opatrne zvinieme. Preložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200º C. Pečieme doružova. Po vychladnutí pokrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom. Je možné použiť aj iné ovocie, ja som použil zmes čiernych a červených ríbezlí..