Králičia roláda
Králičia roláda s hubami na mrkvovom pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Najskôr nakrájame nadrobno malú
cibuľu a namočíme sušené huby.
Cibuľu opražíme dozlatista, pridáme
huby, premiešame a pridáme medvedí
cesnak, ktorý pražíme 2 minúty.
Celú masu rozmixujeme.
- Králičí chrbát vykostíme, osolíme
a naplníme ho zmesou medvedieho cesnaku
a húb. Potom ho zrolujeme a zabalíme
do alobalu. Rolku dáme variť do
osolenej vody na 20 minút. Mrkvu očistíme,
uvaríme domäkka, rozmixujeme
a ochutíme soľou, cukrom a maslom.
- Quinou uvaríme v osolenej vode
podľa návodu. Králičie kosti opečieme
v hrnci dozlatista, pridáme jednu pokrájanú
mrkvu, cibuľu a pražíme ďalších
5 minút. Potom zalejeme bielym vínom.
Víno necháme vyprchať a potom zalejeme
kuracím vývarom. Varíme 30
minút, precedíme, zredukujeme na
omáčku a dokončíme kockou masla,
ktorú vmiešame do omáčky. Hráškové
struky varíme 2 minúty v slanej vode.
|