Košovská špecialita
Autor receptu: pavas
Za mojich mladých liet v Koši pri Prievidzi fungovala "Košovská pivnica", v ktorej podávali túto pikantnú špecialitu.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme. Asi dvojcentimetrové plátky karé zľahka naklepeme a nakrájame z nich pol centimetra úzke a aj štyri centimetre dlhé slíže. Uložíme ich do nádoby, osolíme, okoreníme a zalejeme primeraným množstvom oleja. Na drobné kocky nakrájame uhorky a feferónky a zmiešame s mäsom.
- Nádobu prikryjeme a v chladničke necháme odležať 24 hodín.
- Na rozpálenej panvici mäso prudko opečieme. Keď po niekoľkých minútach pečenia mäso začne púšťať šťavu, pridáme podľa potreby ešte trochu oleja a asi deci vody, stiahneme plyn, panvicu prikryjeme a necháme dusiť až kým mäso nezmäkne. Nakoniec pridáme horčicu a ešte 2 – 3 minúty prevaríme. Ako prílohu podávame chlieb alebo varené zemiaky.