Korokke (fotorecept)

Autor receptu: 2010

Kazda krajina ma daaky recept - jedlo ktore vam chyba ked ste v zahranici, slovensko mozno je to treska atd... na jednom japonskom blogu sa rozplyvali ze uz sa nevedia dockat ked im mama spravi korokke a k tomu tomkatsu omacku? tak tu je recept ktory by ste necakali od japoncov.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cibulu nakrajame na drobno ( ja som este pridal aj 2 struciky cesnaku - lebo ho davam skoro vsade - nieje v recepte).Podusime na troche oleja a pridame mlete maso, tradicne je to hovadzie, ale moze byt aj ine.Rozmrvime zmiesame s cibulou a dusime do makka. Odlozime na stranu a dame vychladnut
  2. Popri tom si dame uvarit osupane pokrajane zemiaky v osolenej vode. Tak isto si dame varit vajicka na tvrdo. vajicka osupeme a vyberieme zltka a pridame k zemiakom
  3. Bielka pokrajame na drobno
  4. Zltka a zemiaky roztlacime a zmiesame
  5. Zemiakovo vajickove pyre zmiesame s posekanymi bielkami a podusenym mletym masom, ochutime sol, korenie.
  6. Vytvarujeme fasirky a dame ich zchladit do ladnicky
  7. Fasirky obalime v trojobale ( ja som pouzil ich struhanku panko). Vyprazime v rastlinom oleji do zlatista. Tomkatsu omacka sa bezne nepredava mimo japonska, ale da sa vyrobit domaca verzia kde zmiesame kecup, worcestersku omacku, ustricovu a japonci pridaju trosku cukru ( ja som nedal ale som nahradil sladkou chilli omackou).