Korheľský šalát
Autor receptu: haston
Počasie sa pomaly mení na letné a slnečné, začnú sa rôzne grilovačky, párty v prírode - a tam sa koľkokrát toho aj viac vypije.
Tu je približne 70 rokov stará rada, ako si pomôcť, keď to preženieme s konzumáciou alkoholu.
Postup
- Kyslú kapustu zo suda rozsekáme. Červenú cibuľu ustrúhame na trelci. Haringy rozkrájame na kocky, taktiež aj sardinky. Kapary rozsekáme na drobno.
- Vajcia uvaríme na tvrdo, ponoríme na chvíľu do studenej vody, olúpeme a rozkrájame na kocky. Jablko olúpeme a ustrúhame na zeleninovom strúhadle.
- Všetko spolu zmiešame, posypeme rascou a tlčeným čiernym korením, pridáme olej a dobre rozmiešame.
Necháme uležať.
Možno by sa na tento účel dali využiť aj zavináče...