Indický chlieb
Korenistý indický naan chlieb (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Indická kuchyňa nám veľmi chutí a je na našom stole dosť často. Výbornou prílohou ku rôznym karí je aj tento chlieb.
10 (+ kysnutie) minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- V troche vlažnej vody necháme napučať droždie. Zmiešame s ostatnými surovinami. Vodu dopĺňame postupne, môže byť trochu menej alebo aj viac. Vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť, 1-1,5 hodiny.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rukami porozťahujeme na plech vystlaný papierom na pečenie, do oválneho tvaru. Na fotke je veľký plech. Ja si ruky/prsty trochu naolejujem, ide to ľahšie. Trochu podsýpam jemnou kukuričnou múkou. Ale môže byť aj normálna, nevadí.
- Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 10-15 minút.
Zatiaľ zmiešame všetky suroviny na topping.
- Asi 4 minúty pred dopečením chleba, vyberieme plech a chleby potrieme toppingom.
- Opäť vložíme do rúry. Upečený ešte raz potrieme toppingom.
- Podávame s karí. U nás to bolo s kuracím.