Kôprový osúch ako od babičky

Autor receptu: zenfira

Milí Varecháči, už niekoľko mesiacov som závislá na tejto stránke a pripravila som pre moju rodinku už nespočetné množstvo dobrôt podľa Vašich receptov. Končene som sa odhodlala pridať sem prvý receptík aj ja ;-)) Je to taká klasika - kôprový osúch, originál receptu som našla v staršom čísle časopisu Dobré jedlo a troška som si ho pozmenila podľa seba.

Suroviny

Postup

  1. Do domácej pekárničky si dáme všetky suroviny na cesto - najskôr mlieko a olej, potom pridáme všetko ostatné. Zapneme si program cesto (v mojej pekárničke je to 1,30 hod program).
  2. Zatiaľ si uvaríme 2 väčšie zemiaky v šupke. Necháme vychladnúť a roztlačíme na pyré. K zemiačikom pridáme rozšľahané vajíčko, cottage cheese, kyslú smotanu, nasekaný čerstvý kôpor (čím viac kôpru, tým chutnejšie), podľa chuti osolíme, pridáme vegetu a dobre zamiešame.
  3. Hotové cesto vyberieme z pekárničky a rozvaľkáme (uvedené množstvo robím na jeden veľký plech). Plech na pečenie si "vysteliem" papierom na pečenie, položíme rozvalkané cesto a rovnomerne rozotrieme pripravenú plnku.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 stupňoch, cca pol hodinku. Osúch je výborný len tak, alebo so šalátikom. Dobrú chuť ;-)