Kôprová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V záhrade už máme pekný kôpor. Tak som sa rozhodla , že spravím kôprovú omáčku. K omáčke je vhodné podávať aj varené hovädzie mäso z polievky .

Postup

  1. Kôpor umyjem a nakrájam.
  2. Z masla a 2 kopcovitých polievkových lyžíc hladkej múky spravím bledú zásmažku. Mlieko rozmiešam s kyslou smotanou a zalejem ňou zásmažku. Povarím za stáleho miešania , aby sa mi netvorili hrudky.Osolím omáčku , okorením bielym mletým korením a troškou cukru. Omáčku varím asi 10 minút . Nakoniec pridám ocot a nakrájaný kôpor. Po pridaní kôpru už omáčku nevarím.Aby sa mi netvorila na omáčke kožka , pridám na vrch pár tenkých plátkov masla.Manžel chcel k omáčke varené vajíčka.
  3. Na knedľu som nakrájala staršie pečivo na malé kocky. Z mlieka , múky , oleja , soli a vajec som vymiešala cesto. Vložila som do neho nakrájané pečivo. Nechala som ho 20 minút odpočinúť. Cesto som rozdelila do dvoch mikroténových vreciek , vyformovala som knedľu. Vrecká som zviazala.
  4. Varila som ich 20 minút vo vode.