Koláčiky „volské oká“
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
45 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Ešte potrebujeme:<br />
• plech na pečenie <br />
• papier na pečenie<br />
• sitko
- Na prípravu mrveničky zmiešame v mise múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín. Ručne spracujeme na mrveničku.
- Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, droždie, cukor a vanilínový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.
- Na náplň necháme marhule odkvapkať na sitku. Zlaté klasy uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a s 40 g cukru.
- Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu, posypeme mrveničkou a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /><br />
Elektrická rúra: 200 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 180 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 4
- <b>TIP:</b> Koláčiky môžeme po upečení posypať Škoricovým cukrom.
|