Koláč s kozím syrom a paradajkami
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
25 minút príprava |
55 minút na 180/160 °C |
Postup- Budeme potrebovať aj váľok a formu na koláč (priemer 27 cm). Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme mlieko, olej a vajce a vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny misy.
- Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 45 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme na kruh o priemere 30 cm a prenesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Okraje dobre pritlačíme k forme.
- Na prípravu náplne nakrájame syr a paradajky na plátky. Smotanu vlejeme do misky a rozmiešame v nej vajíčka a lístky tymianu, osolíme a ochutíme čiernym korením.
- Syr a paradajky pokladieme na cesto a zalejeme smotanou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 55 minút.
- Po vychladnutí vyberieme koláč z formy a nakrájame ako tortu. Koláč môžeme servírovať teplý aj studený.
|