Koláč Angelína (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Chuť koláča by som prirovnala k chuti vianočky.

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ja som si 1 cesto nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke.Môžte ho aj vypracovať klasickým spôsobom.
  2. 2 cesto si z uvedených surovin vypracujem v miske a
  3. na doske ho vyhnetiem na hladko a nechám na doske zakryté odpočívať.
  4. Potom vykysnuté cesto na doske prepracujem a rozvaľkám asi na 1/2 cm. Tak isto rozvaľkám aj 2 cesto.
  5. 2 cesto položím na 1 cesto,
  6. ohnem ho na tretiny,
  7. a nechám na doske zakryté asi 1 hodinu podkysnúť.
  8. Medzi tým si v miske pripravím sušené ovocie, polejem ho rumom, alebo likérom. Občas ho premiešam, aby sa napilo.
  9. Podkysnuté cesto rozvaľkám,
  10. potriem maslom a na celé rozložím sušené ovocie, bez rumu.
  11. Na ovocie postrúham čokoládu.
  12. Cesto zrolujem,
  13. a položím na pomastený plech. Rolku som nechala asi 20 min. trocha podkysnuť a potom som po celej dlžke rozrezala.
  14. Popretáčala som a uložila do venca. Medzi tým si rúru vyhrejem na 200°C a pri vkladaní do rúry teplotu stiahnem na 180 °C a pečiem asi 30 min.
  15. Dobrú chuť.