Koláč Angelína (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Chuť koláča by som prirovnala k chuti vianočky.
Postup
- Ja som si 1 cesto nechala vypracovať a vykysnúť v pekárničke.Môžte ho aj vypracovať klasickým spôsobom.
- 2 cesto si z uvedených surovin vypracujem v miske a
- na doske ho vyhnetiem na hladko a nechám na doske zakryté odpočívať.
- Potom vykysnuté cesto na doske prepracujem a rozvaľkám asi na 1/2 cm. Tak isto rozvaľkám aj 2 cesto.
- 2 cesto položím na 1 cesto,
- ohnem ho na tretiny,
- a nechám na doske zakryté asi 1 hodinu podkysnúť.
- Medzi tým si v miske pripravím sušené ovocie, polejem ho rumom, alebo likérom. Občas ho premiešam, aby sa napilo.
- Podkysnuté cesto rozvaľkám,
- potriem maslom a na celé rozložím sušené ovocie, bez rumu.
- Na ovocie postrúham čokoládu.
- Cesto zrolujem,
- a položím na pomastený plech. Rolku som nechala asi 20 min. trocha podkysnuť a potom som po celej dlžke rozrezala.
- Popretáčala som a uložila do venca. Medzi tým si rúru vyhrejem na 200°C a pri vkladaní do rúry teplotu stiahnem na 180 °C a pečiem asi 30 min.
- Dobrú chuť.