Kokosové rezy - bezlepkové

Autor receptu: manka1

Recept inšpirovaný "Varechou" - samozrejme upravený na bezlepkovú verziu. Čo v tomto prípade nebolo zložité, lebo do cesta ide len 6PL múky.

30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do tejto hmoty nasypeme kokos a zmiešame. Potom pridáme kukuričnú múku - pridala som kukuričnú, lebo som chcela mať cesto bledé. (Ak dáte pohankovú, tak bude také tmavšie). Vždy pridávam na štipku noža guarovú gumu - to aby sa cesto tak nemrvilo. (v surovinách nie je - lebo nemusí sa pridať) Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miernej rúre - asi 170-180°C upečieme do svetloružova.
  2. Plnka: V miske máme žĺtky, kakao, cukor a silnú uvarenú kávu aj zo zrniečkami - toto uvaríme na hustú kašu - ja som varila v obyčajnom mliekovom hrnci (aby neprihorel, a nemusela som stále miešať). Uvarené a zhustnuté necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a po malých častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme. Natrieme na cesto- korpus.
  3. Urobíme čokoládovú polevu - rozpustiť čokoládu na varenie a 4 PL oleja nad parou, trochu nechať vychladnúť a potom pomaličky nalievať na zákusok. Nechať vychladnúť a potom si pokrájať na vlastnú veľkosť kúskov.