Kokosové rezy - bezlepkové
Autor receptu: manka1
Recept inšpirovaný "Varechou" - samozrejme upravený na bezlepkovú verziu. Čo v tomto prípade nebolo zložité, lebo do cesta ide len 6PL múky.
30 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Do tejto hmoty nasypeme kokos a zmiešame. Potom pridáme kukuričnú múku - pridala som kukuričnú, lebo som chcela mať cesto bledé. (Ak dáte pohankovú, tak bude také tmavšie). Vždy pridávam na štipku noža guarovú gumu - to aby sa cesto tak nemrvilo. (v surovinách nie je - lebo nemusí sa pridať)
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. V miernej rúre - asi 170-180°C upečieme do svetloružova.
- Plnka: V miske máme žĺtky, kakao, cukor a silnú uvarenú kávu aj zo zrniečkami - toto uvaríme na hustú kašu - ja som varila v obyčajnom mliekovom hrnci (aby neprihorel, a nemusela som stále miešať). Uvarené a zhustnuté necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame a po malých častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšľaháme.
Natrieme na cesto- korpus.
- Urobíme čokoládovú polevu - rozpustiť čokoládu na varenie a 4 PL oleja nad parou, trochu nechať vychladnúť a potom pomaličky nalievať na zákusok.
Nechať vychladnúť a potom si pokrájať na vlastnú veľkosť kúskov.