Kokosová torta s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: zuzkabluzka

Lahka, rychla a svieza torta...korpus som upiekla z Receptov zo zivota(6), kde je pod nazvom kokosove rezy. Maslovy krem som zamenila za slahackovy, viac nam chuti v spojeni s cerstvymi jahodami. :)

Postup

  1. Najskor si pripravime korpus. Pouzila som formu v tvare srdca(cca 22 cm). Bielka vyslahame na sneh a pomaly, za staleho slahania, pridavame aj cukor. Ked su bielka dostatocne tuhe, zacneme po jednom pridavat i zltka a vodu, dalsie pridam, az ked cesto slahanim zbledne. Muku zmiesame s PDP a vmiesame uz len rucne do cesta. Na koniec primiesame struhany kokos.
  2. Formu vystelieme papierom, vlejeme cesto a dame upiect na 180° asi na 20 minut.
  3. Na krem si do mlieka dame varit muku, maizenu(alebo zlaty klas), cukor a semienka z vanikoveho struku a za staleho miesania uvarime bielu kasu. Odlozime a nechame vychladnut. Smotanu na slahanie vyslahame so stipkou soli a opatrne primiesam k vychladnutej kasi.
  4. Korpus rozrezeme na dve rovnake polovice. Ja som kazdy poliala aj par lyzicami osladeneho mlieka. Spodny korpus bohato natrieme pripravenym kremom a celu plochu pokryjeme jahodami, nakrajanymi na kocky.
  5. Prikryjeme vrchnym korpusom...
  6. ....a celu tortu dokladne pokryjeme zvysnym kremom.
  7. Ozdobila som ju len velmi jednoducho. Zhruba polovicu som posypala kokosom, zvysnu cast torty som pokryla tenkymi platkami cerstvych jahod.