Kokosová roláda
Kokosová roláda s ríbezľovým džemom
Autor receptu: tutio1982
Moja prvá kokosová roláda. Ten kyselkavý riedky džemík jej dodal
šmrnc.
15 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.
- Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.
- Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť.
- Krém: Z mlieka, kokosového pudingu v prášku a cukru uvaríme puding. Keď puding vychladne, primiešame maslo a kokos.
- Po vychladnutí korpus opatrne rozrolujeme, natrieme riedkym ríbezľovým džemom, kokosovým krémom a opäť zrolujeme. Roládu potrieme zvyškom krému a posypeme kokosom. Dáme na noc do chladničky.