Knedľa z mikrovlnky (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Túto knedľu mi raz ukázala moja známa, keď robila u mňa prezentáciu o varení. Keďže sme už s manželom zostali sami, tak nám stačí aj takáto knedľa. Viem, že robená poctivo na pare je lepšia. Keď sa zídeme celá rodina, vtedy robím 3-4 knedle riadne na pare. Túto knedľu urobím v mikrovlnke, zajaca v tlakovom hrnci a čas čo mi zostane, môžem venovať Vareche.

3-4
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si.
  2. Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Na spodok do misky dáme soľ, potom preosejeme múku, pridáme všetky ostatné ingrediencie, teplú vodu a vykysnutý kvások.
  3. Všetko spolu premiešame. Toto cesto je redšie, ako sme zvyknutí, lebo v mikrovlnke sa nerobí na pare. Cesto necháme nakysnúť.
  4. Silikónovú formu natrieme olejom.
  5. Vykysnuté cesto preložíme do silikónovej formy, vrch natrieme olejom.
  6. Prikryjeme utierkou, necháme 10-15 min. kysnúť na teplom mieste.
  7. Preložíme do mikrovlnky, nastavíme mikrovlnku na 8 min. Musí to byť mikrovlnka, ktorá sa točí a mala by mať aspoň 800-900 Watt.
  8. Po 8 min. ju ešte 1 min. necháme v mikrovlnke, potom vyberieme, naolejujeme, prikryjeme papierom. No a toto je knedľa z mikrovlnky.