Knedľa z mikrovlnky (fotorecept)
Autor receptu: mariaklara
Túto knedľu mi raz ukázala moja známa, keď robila u mňa prezentáciu o varení. Keďže sme už s manželom zostali sami, tak nám stačí aj takáto knedľa. Viem, že robená poctivo na pare je lepšia. Keď sa zídeme celá rodina, vtedy robím 3-4 knedle riadne na pare. Túto knedľu urobím v mikrovlnke, zajaca v tlakovom hrnci a čas čo mi zostane, môžem venovať Vareche.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si.
- Z teplého mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Na spodok do misky dáme soľ, potom preosejeme múku, pridáme všetky ostatné ingrediencie, teplú vodu a vykysnutý kvások.
- Všetko spolu premiešame. Toto cesto je redšie, ako sme zvyknutí, lebo v mikrovlnke sa nerobí na pare. Cesto necháme nakysnúť.
- Silikónovú formu natrieme olejom.
- Vykysnuté cesto preložíme do silikónovej formy, vrch natrieme olejom.
- Prikryjeme utierkou, necháme 10-15 min. kysnúť na teplom mieste.
- Preložíme do mikrovlnky, nastavíme mikrovlnku na 8 min. Musí to byť mikrovlnka, ktorá sa točí a mala by mať aspoň 800-900 Watt.
- Po 8 min. ju ešte 1 min. necháme v mikrovlnke, potom vyberieme, naolejujeme, prikryjeme papierom. No a toto je knedľa z mikrovlnky.