Knedľa na pare (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Keď mám čas, robím klasickú knedľu na pare, keď ma súri čas, vtedy v mikrovlnke.

5 - 6
porcií
10 -15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Z vlažného mlieka cukru a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme do misky, soľ, pridáme vajce, kvások a teplou vodou zamiešame. Necháme v miske nakysnúť.
  3. Keď cesto vykyslo, preložíme ho na pomúčenú dosku, vytvarujeme knedľu, povrchu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a asi 10 min. necháme na doske kysnúť.
  4. Medzi tým si dáme do hrnca zovrieť vodu, na hrniec dáme plátennú handričku, pripevníme na pevno o hrniec. Keď voda vrie, preložíme opatrne knedľu.
  5. Hneď ju prikryjeme druhým hrncom alebo niečim čo položíme na tesno na pariacu knedľu. Počas parenia voda nesmie veľmi prudko vrieť, len tak mierne.
  6. 20 min. necháme knedľu pariť, počas parenia neodokrývame. Po 20 min. odokryjeme a špáradlom pichneme do knedli, či sa cesto nelepí. Ak nie, opatrne ju preložíme na plech, z oboch strán natrieme olejom a prikryjeme papierom. Podávame ju k hlivovej mňamke. " Dobrú chuť ! " ( Poznámka: z tejto dávky mám vždy 2 knedle )