Kljukuša (Kľukuša) - jednoduchý zemiakový koláč (fotorecept)

Autor receptu: lubi

Kljukuša je bosniacke jedlo, ktoré má mnoho variacií. Môže sa tam pridať nastrúhaná cibuľa, slaninka, údené mäso...

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo vhodíme do robota a ten nám to nakrája.
  3. Nakrájané zemiaky dáme do veľkého sita, poriadne premyjeme vo vode a necháme odkvapkať.
  4. Zemiaky vložíme do veľkej misy, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej, soľ a poriadne premiešame.
  5. Do zmesi ešte nastrúhame 2 strúčiky cesnaku a opäť premiešame.
  6. Zmes vylejeme na pekáč, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a rovnomerne uhladíme.
  7. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút na 220 stupňov Celzia a potom znížime na 190 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút. Hotovú kljukušu necháme vychladnúť a potom pokrájame. podávame s kyslou smotanou, alebo podľa chuti.