Kinder Mliečny rez

Autor receptu: liviar

Moja dcérka má strašne rada Mliečny rez a Kinder Pingui, tak som zháňala na nete a toto som našla, vyskúšala a mal u nás veľký úspech.

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s cukrom, až kým nevznikne biela hmota. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľu miešame
  2. Pridáme múku zmiešanú s obidvoma kypriacimi práškami.
  3. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. To cesto je trošku hustejšie, ale sneh ho pekne zjemní. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech s papierom na pečenie a upečieme na 180°C cca 10-12 min. Druhú polovicu upečieme takisto.
  4. Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Pridáme želatínu a na miernom ohni miešame, kým sa želatína nerozpustí. Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko.
  5. Nanesieme na cesto a prikryjeme druhým plátom. Dáme na chvíľu do chladničky trochu stuhnúť.
  6. Vrch môžeme poliať rozpustenou čokoládovou polevou.
  7. Prajem dobrú chuť.