Kikiriki koláč (fotorecept)

Autor receptu: eldina

prečo kikiriki? lebo na Balkáne nazývajú arašidy- kikiriki....:)

10 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme /šálky som používala 100ml/ :-arašidy sú v mojom okolí len slané,preto som ich opláchla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať...
  2. plech/najväčší, aký máte/vymazať olejom a posypať múkou....v miske vymiešať vajcia s cukrom...potom pridať všetky ingrediencie,ktoré do cesta treba....
  3. vyliať na plech, cesta je veľa....dajte najväčší....
  4. piecť na 170 °C..cca 45 minút....cesto mi zhnedlo skôr ako bolo upečené, tak som ho zhora prikryla papierom na pečenie..../kontrolovala som špáratkom, či už je upečené /
  5. krém/ či skôr poleva?/-pár minút pred dopečením koláča- dať do hrnca vodu, cukor, granko, maslo-na miernom ohni rozpsutiť, potom pridať zomleté orechy, už nevariť.../ja som dala vlašské,môžte dať opäť arašidy/..
  6. na horúci koláč hned vyliať horúcu plnku...nechať vychladnúť a dať do chladničky....koláč je šťavnatý, šťava sa vpije a navrchu ostanú oriešky.../oriešky som mlela v chopperi/