Kikiriki koláč (fotorecept)
Autor receptu: eldina
prečo kikiriki? lebo na Balkáne nazývajú arašidy- kikiriki....:)
10 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Potrebujeme /šálky som používala 100ml/ :-arašidy sú v mojom okolí len slané,preto som ich opláchla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať...
- plech/najväčší, aký máte/vymazať olejom a posypať múkou....v miske vymiešať vajcia s cukrom...potom pridať všetky ingrediencie,ktoré do cesta treba....
- vyliať na plech, cesta je veľa....dajte najväčší....
- piecť na 170 °C..cca 45 minút....cesto mi zhnedlo skôr ako bolo upečené, tak som ho zhora prikryla papierom na pečenie..../kontrolovala som špáratkom, či už je upečené /
- krém/ či skôr poleva?/-pár minút pred dopečením koláča- dať do hrnca vodu, cukor, granko, maslo-na miernom ohni rozpsutiť, potom pridať zomleté orechy, už nevariť.../ja som dala vlašské,môžte dať opäť arašidy/..
- na horúci koláč hned vyliať horúcu plnku...nechať vychladnúť a dať do chladničky....koláč je šťavnatý, šťava sa vpije a navrchu ostanú oriešky.../oriešky som mlela v chopperi/