Ryža

Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom

Autor receptu: ryzasos

Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.* Podáva sa na raňajky, ale je to skvelé jedlo aj ako obed alebo večera. Toto jedlo je naozaj veľmi rýchle, jednoduché a celková chuť vás určite prekvapí.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V panvici rozohrejte prepustené maslo ghee a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
  2. Pridajte aj ryžu, ktorú orestujte, nech sa obalí tukom a potom zalejte polovicou vývaru. Varte 10 minút, potom pridajte hrášok a zvyšok vývaru a varte ďalších 10 minút.
  3. Pridajte karí, kardamóm a soľ.
  4. Hotovú karí ryžu naservírujte do tanierov a pridajte k nej kúsky údeného lososa a rozpolené uvarené vajíčka. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkajte citrónom.