Ryža
Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Autor receptu: ryzasos
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej
vňate a citrónovej šťavy.* Podáva sa na raňajky, ale je to skvelé jedlo aj ako obed alebo večera. Toto jedlo je naozaj veľmi rýchle,
jednoduché a celková chuť vás určite prekvapí.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V panvici rozohrejte prepustené maslo ghee a orestujte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
- Pridajte aj ryžu, ktorú orestujte, nech sa obalí tukom a potom zalejte polovicou vývaru. Varte 10 minút, potom pridajte hrášok a zvyšok vývaru a varte ďalších 10 minút.
- Pridajte karí, kardamóm a soľ.
- Hotovú karí ryžu naservírujte do tanierov a pridajte k nej kúsky údeného lososa a rozpolené uvarené vajíčka. Ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkajte citrónom.