Ríbezľový koláč
Kávový koláč s ríbezľami
Autor receptu: anemarka
Jednoduchý koláč pre všetkých kávičkárov aj nekávičkárov doladený kyslým ovocím je to pravé pre návštevu alebo na nedeľné posedenie.
10 porcií |
45 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Na cesto si vymiešame maslo s práškovým cukrom. Vyšľaháme vajcia, pridáme tvaroh, vymiešané maslo s cukrom a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
- Stredne veľký plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Rozotrieme polovicu cesta. Na to rozložíme ríbezle.
- Nescafé vymiešame s 2 lyžicami vody a vanilkovým cukrom. Do zvyšnej časti cesta pridáme vymiešané nescafé a ešte raz premiešame.
- Tmavé cesto rozotrieme na ríbezle. Koláč pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 až 25 min.
- Koláčik môžte podávať aj ku samotnej kávičke. Dobrú chuť :-)