Ríbezľový koláč

Kávový koláč s ríbezľami

Autor receptu: anemarka

Jednoduchý koláč pre všetkých kávičkárov aj nekávičkárov doladený kyslým ovocím je to pravé pre návštevu alebo na nedeľné posedenie.

10
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto si vymiešame maslo s práškovým cukrom. Vyšľaháme vajcia, pridáme tvaroh, vymiešané maslo s cukrom a múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  2. Stredne veľký plech vymastíme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Rozotrieme polovicu cesta. Na to rozložíme ríbezle.
  3. Nescafé vymiešame s 2 lyžicami vody a vanilkovým cukrom. Do zvyšnej časti cesta pridáme vymiešané nescafé a ešte raz premiešame.
  4. Tmavé cesto rozotrieme na ríbezle. Koláč pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 až 25 min.
  5. Koláčik môžte podávať aj ku samotnej kávičke. Dobrú chuť :-)