zatvoriť
VYTLAČIŤ
Kávovo-tvarohový rez (fotorecept)
Autor receptu:
zirafninka1
35 minút
na 170 °C
Suroviny
Cesto:
60 g
maslo
100 g
čokoláda horká
40 g
cukor práškový
2 ks
vajce
60 g
múka polohrubá
štipka
soľ
1/4 KL
prášok do pečiva
Tvarohová vrstva:
250 g
tvaroh krémový
100 g
cukor práškový
1 a 1/2 KL
káva instantná
2 PL
voda
2 ks
vajce
80 g
smotana kyslá
1 PL
múka hladká
Smotanová vrstva:
250 g
smotana kyslá
70 g
cukor práškový
Postup
Maslo s čokoládou roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke. Miešame kým sa suroviny nespoja.
Pridáme cukor a opäť miešame kým sa cukor nerozpustí.
Po jednom pridáme vajcia. Vždy dobre premiešame metličkou.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Vymiešame husté cesto.
Rozotrieme ho na malý plech (22x22cm) vystlaný papierom na pečenie.
Tvarohová vrstva: Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme po jednom vajíčka,
smotanu,
a múku. Dobre vymiešame hladký krém.
Vylejeme na čokoládové cesto. V rúre vyhriatej na 170 °C 35 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Smotanová vrstva: Kyslú smotanu a cukor dáme do malého hrnca na na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.
Smotanovú vrstvu vylejeme na tvarohovú a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.