Kávovo-tvarohový rez (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo s čokoládou roztopíme nad parou alebo v mikrovlnke. Miešame kým sa suroviny nespoja.
  2. Pridáme cukor a opäť miešame kým sa cukor nerozpustí.
  3. Po jednom pridáme vajcia. Vždy dobre premiešame metličkou.
  4. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Vymiešame husté cesto.
  5. Rozotrieme ho na malý plech (22x22cm) vystlaný papierom na pečenie.
  6. Tvarohová vrstva: Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme po jednom vajíčka,
  7. smotanu,
  8. a múku. Dobre vymiešame hladký krém.
  9. Vylejeme na čokoládové cesto. V rúre vyhriatej na 170 °C 35 minút. Necháme úplne vychladnúť.
  10. Smotanová vrstva: Kyslú smotanu a cukor dáme do malého hrnca na na miernom ohni miešame, kým sa cukor nerozpustí.
  11. Smotanovú vrstvu vylejeme na tvarohovú a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny.