Kávové striešky-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Kávové striešky som robila ešte s klasickou múkou a tak som sa snažila urobiť aj verziu celiatickú.A dobre sa vydarili.Ďalší koláčik na ktorom si môžu pochutiť aj bezlepkáči:-))

30
porcií
180 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie na pečenie
  2. prvé si urobíme bezé cesto: bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny mixerom a ručne jemne pridáme múku pomiešanu s orechami
  3. rozotrieme na vystlaný plech
  4. vrch posypeme práškovým cukrom a upečieme vo vyhriatej rúre na 230st.asi 8 minút do ružova
  5. potom si začneme robiť kakaové cesto:do hrnca rozbijeme celé vajcia a a múku zmiešame s kakaom
  6. začneme miešať a ohrejeme na 45 st.a došľahame do hustej peny a pred koncom prilejeme lyžicu vody.
  7. jemne vmiešame múku s kakaom
  8. vylejeme na 2 lpechy a tak ze druhý len do 1/2 a dáme piecť na 250 st. asi 7 minút
  9. upečené cestá prekrojíme na polovice aby mam vznikli 4 rovnaké pláta na plnenie a ten samostatný slúži ako podlkad pod striešku
  10. urobíme si plnku :z mlieka a zlatého klasu,cukru a žľtka urobíme hustý puding a necháme vychladnúť.uvaríme si 100ml kávy z 2 lyžíc nescafé a necháme vychladnúť.do pudingu pridáme maslo a Palmarín a mixujeme neskôr vlejeme kávu a došľaháme do peny .kto môže tak si pridá rum
  11. cestá zečneme zlepovať tak zže najskôr dáme kakaový plát na to natrieme plnku a položíme bezé plát tak že papier stiahneme až ked ho položíme na plnku a ak môžeme pokvapkáme rumom.potom dame znova kakaový plát a na vrchu bude bezé.
  12. naplnené pláty rozrežeme na 3 rovnaké kusy a dáme vychladiť
  13. potom kusy prerežeme tak že si naplnený kus dáme na okraj dosky a prerežeme šikmo aby nám vznikli trojuholníky v priereze a vrch natrieme plnkou a spojíme do striešky,potrieme zvyšnou plnkou a dáme vychladiť
  14. uložíme ich na posledný kakaový plát ktorý slúži ako podklad a pokrájame . vychladené polejeme čokoládou ktorú sme si urobili z cery a 86% čokolády
  15. pripravíme si poťahovinu zmiešaním cukru mlieka a cery a pridanim vody ale pomaličky vodu pridať po malých lyžičkách asi tak 5 treba.ručne vypracujeme na hmotu konzistencie plastelíny,vygúľame na alobale a prenesieme na čokoládu popritláčame a odstranime alobal.hotové striešky prizdobíme poťahovinou a pokrájame na kúsky.dobrú chuť.-))