Kávová šarlota (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutný kávový dezert pre tých,čo majú radi kávové dobroty...
4-6 porcie |
35 minút príprava |
Postup
- Želatínu namočíme do studenej vody,piškóty uložíme na "stojáka" do tortovej formy tak,že im konce odrežeme a tie uložíme na dno tortovej formy a pokvapkáme ich kávou.Instantnú kávu zalejeme 4 PL horúcej vody.
- Žľtky,soľ,práškový cukor,vanilku a kakao dobre vyšľaháme.
- Želatínu vyžmýkame z vody,zalejeme horúcou kávou a dobre rozmiešame.Pridáme 2 PL žľtkového krému,rozmiešame metličkou.
- Želatínovú zmes chvíľku miešame,keď trošku ochladne dobre ju zašľaháme do žľtkovej zmesy.
- Vyšľaháme dotuha šľahačkovú smotanu.
- Vyšľaháme dotuha aj bielky.
- Do tuhého snehu z bielkov zašľaháme žľtkový krém.
- Do zmesy z bielkov a žľtkového krému vmiešame šľahačku jemnejšou metličkou,alebo ručne.
- Vymiešaný krém navrstvíme do tortovej formy s piškótami.Dáme stuhnúť do chladničky.
- Pri tomto recepte postupujeme rýchlo,aby nám želatína v kréme nestuhla skôr,ako bude krém pripravený.Ja som mala len 4 plátky želatíny,musí jej byť viac,myslím,že tých 6-7 bude akurát,u nás sa zjedla hneď,tak nehrozilo,že by ušla z podnosu...:) Pred podávaním som ju posypala nahrubo postrúhanou čokoládou.