Čokoládová torta

Kávová čokoládová torta

Autor receptu: helena10

18-20 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Torta v reze:
  2. Najprv som si uvarila čokoládový puding z mlieka, pudingu v prášku a cukru. Uvarený prikryjem fóliou a nechám vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Cesto na korpus: Z bielkov vyšľahám tuhý sneh a nechám bokom. Žĺtky šľahám s cukrami do svetlej nadýchanej hmoty. Pridávam postupne olej, vodu. Štipku soli a preosiate zmiešané kakao, čokoládový prášok s múkou a kypriacim práškom. Nakoniec zľahka vmiešam sneh z bielkov.
  4. Cesto nalejem a rozotriem do okrúhlej formy s priemerom 22 cm vyloženej papierom na pečenie – aj bok plechu. Vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov pečiem 18-20 minút. Skontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  5. V miske poriadne vyšľahám maslo izbovej teploty s cukrami. Po častiach zašľahám uvarený čokoládový puding izbovej teploty, čokoládový prášok, mletú kávu popradskú a um podľa vlastnej chuti. Množstvo cukru, kávy a umu si do krému pridajte podľa svojej chuti.
  6. Vychladnutý korpus som prerezala na 2 rovnaké platy. Následne som navlhčila prvý korpus vychladenou osladenou uvarenou popradskou kávou, natrela čokoládovo-kávovým krémom a prikryla druhým plátom korpusu, ktorý som tiež navlhčila kávou a natrela krémom. Vrch torty som ozdobila podľa vlastného vkusu.
  7. Nechávam ju zopár hodín v chlade, potom naporciujem. Dobrú chuť!