Karfiol vo svetri
Autor receptu: dadajka
Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa
otázka čo so vzniknutým produktom, niečo medzi hrubou múkou a prezlami. Ešteže pri
recepte bol typ- Hrubý odpad využite ako prezle. Bolo rozhodnuté. Moja neláska ku
prezlom z pečiva je vyriešená. ... a tá oriešková chuť cícera, proste mňam!
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme variť do slanej vody. Varíme do chrumkava, aby sa nám s nim dalo lepšie pracovať.
Medzitým v mixéri drvíme suchý cícer. Nie každý mixér je na to vhodný, ja som použila nadstavec na väčšie orechy. Konzistencia "prezle" je akurát.
- Karfiol zlejeme a necháme odkvapkať a vychladnúť.
V miske vymiešame jogurt s kari. Pridáme soľ, č. korenie a kto chce aké bylinky, ktoré vám chuťovo zapasujú k Indii. Kľudne i chilli, či cesnak rozpučte. Fantázií sa medze nekladú.
- Zapneme rúru na 180 C a vyhrievame.
Vychladený karfiol namáčame do jogurtového pácu a následne obaľujeme cícerovou strúhankou. Uložíme do kokosovým olejom vymazanej (keramickej, jenskej, či sklenenej) ohňovzdornej zapekacej formy aposypeme zvyšným pomletým cícerom. Pečieme a zapekáme pokiaľ povrch karfiola začne meniť farbu na karamelovú.
- Kokosový olej nie je podmienkou, ale dodá exotickú arómu a jeho chuť v spojení s akýmkoľvek jedlom je jedinečná.
Podávajte s čerstvým šalátom, alebo pečenými zemiačkami.