Karfiol vo svetri

Autor receptu: dadajka

Cícerová domáca múka? Skúsila som a moja trpezlivosť nebola nekonečná. Naskytla sa otázka čo so vzniknutým produktom, niečo medzi hrubou múkou a prezlami. Ešteže pri recepte bol typ- Hrubý odpad využite ako prezle. Bolo rozhodnuté. Moja neláska ku prezlom z pečiva je vyriešená. ... a tá oriešková chuť cícera, proste mňam!

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme variť do slanej vody. Varíme do chrumkava, aby sa nám s nim dalo lepšie pracovať. Medzitým v mixéri drvíme suchý cícer. Nie každý mixér je na to vhodný, ja som použila nadstavec na väčšie orechy. Konzistencia "prezle" je akurát.
  2. Karfiol zlejeme a necháme odkvapkať a vychladnúť. V miske vymiešame jogurt s kari. Pridáme soľ, č. korenie a kto chce aké bylinky, ktoré vám chuťovo zapasujú k Indii. Kľudne i chilli, či cesnak rozpučte. Fantázií sa medze nekladú.
  3. Zapneme rúru na 180 C a vyhrievame. Vychladený karfiol namáčame do jogurtového pácu a následne obaľujeme cícerovou strúhankou. Uložíme do kokosovým olejom vymazanej (keramickej, jenskej, či sklenenej) ohňovzdornej zapekacej formy aposypeme zvyšným pomletým cícerom. Pečieme a zapekáme pokiaľ povrch karfiola začne meniť farbu na karamelovú.
  4. Kokosový olej nie je podmienkou, ale dodá exotickú arómu a jeho chuť v spojení s akýmkoľvek jedlom je jedinečná. Podávajte s čerstvým šalátom, alebo pečenými zemiačkami.