Karamelový zákusok

Autor receptu: tanulienka

Recept som dlho hľadala na internete, taký ktorý by mi najviac vyhovoval, hlavne podľa surovín, ale troška som si ho aj tak upravila ešte.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si spravíme tuhý sneh, odložíme nabok. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej. Múky presitkujeme a zmiešame s PDP, postupne pridávame na striedačku s vlažnou vodou. Pridáme kakao. Nakoniec vmiešame už len zľahka bielkový sneh. Vylejeme zmes na plech vyložený mastným papierom a pečieme.
  2. Plechovku salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Dáme ho vychladnúť. Zmäknuté máslo si našľaháme a postupne doň prišľahávame vychladnuté skaramelizované salko. Krém je hotový.
  3. V parnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme ceru a keď sa nám tieto 2 hmoty spoja, prilievame postupne smotanu.
  4. Počkáme kým nám korpus vychladne, na ten potom natierame rovnomerne krém. Polevu nanášame malou lyžičkou podľa seba. JA robím mriežku, ale môžme polevu spraviť v súvislej vrstve, ale len také prskance.