Karamelový zákusok
Autor receptu: tanulienka
Recept som dlho hľadala na internete, taký ktorý by mi najviac vyhovoval, hlavne podľa surovín, ale troška som si ho aj tak upravila ešte.
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si spravíme tuhý sneh, odložíme nabok. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej. Múky presitkujeme a zmiešame s PDP, postupne pridávame na striedačku s vlažnou vodou. Pridáme kakao. Nakoniec vmiešame už len zľahka bielkový sneh. Vylejeme zmes na plech vyložený mastným papierom a pečieme.
- Plechovku salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Dáme ho vychladnúť. Zmäknuté máslo si našľaháme a postupne doň prišľahávame vychladnuté skaramelizované salko. Krém je hotový.
- V parnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme ceru a keď sa nám tieto 2 hmoty spoja, prilievame postupne smotanu.
- Počkáme kým nám korpus vychladne, na ten potom natierame rovnomerne krém. Polevu nanášame malou lyžičkou podľa seba. JA robím mriežku, ale môžme polevu spraviť v súvislej vrstve, ale len také prskance.