Karamelový krémeš (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...jednoducho karamel milujeme... preto krémeš v karamelovom prevedení :)

24
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme "bielu parížsku šľahačku" - s bielou čokoládou
  2. ...bielu čokoládu nalámeme na kocky, zalejeme šľahačkovou smotanou a za stáleho miešania necháme prejsť varom
  3. ...potom šľahačku vychladíme a dáme do druhého dňa do chladničky (minimálne 10 hodín)
  4. Lístkové cesto - ja som dnes použila mrazené - rozdelíme na dve polovice a rozvalkáme na veľkosť plechu
  5. ...cesto poriadne popicháme vidličkou, aby sa nerobili bubliny pri pečení
  6. ...cesto po upečení (trošku sa zbehlo)
  7. ...z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding - použila som tento Exta Karamel od Dr.Oetker
  8. ...do horúceho hneď po uvarení pridáme kyslú smotanu a tvaroh, zmiešame do kompaktnej hmoty
  9. ...hneď natrieme na vychladnutý spodný plát lístkového cesta a celé necháme vychladnúť
  10. ...zatial si do tuha vyšľaháme prevarené šľahačkové smotany - pre istotu som pridala aj stužovače šľahačky. Do vyšľahanej šľahačky vmiešame karamelové salko.
  11. ...rozotrieme na stuhnutú vychladnutú pudingovú plnku. Niekedy dávam medzi pudingovú a šľahačkovú plnku vrstvu guľatých piškót. Tentokrát som ale nedala.
  12. ...na vrstvu karamelovej šľahačky naukladáme vopred na štvorce nakrájaný horný plát lístkového cesta.
  13. ...pripravíme si čokoládovú polevu, ktorú štetcom alebo vareškou, či lyžičkou rozotrieme na štvorce lístkového cesta, podľa chuti posypeme sekanými orieškami alebo lupienkami mandlí. (návod ako na čokopolevu je napr. tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-rezy-s-broskynovym-pyre-fotorece/44204-recept.html Dáme poriadne vychladiť a potom už len pri káve vychutnávať túto karamelovú dobrotu :)