Karamelový krémeš (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...jednoducho karamel milujeme... preto krémeš v karamelovom prevedení :)
24 porcií |
15 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Deň vopred si pripravíme "bielu parížsku šľahačku" - s bielou čokoládou
- ...bielu čokoládu nalámeme na kocky, zalejeme šľahačkovou smotanou a za stáleho miešania necháme prejsť varom
- ...potom šľahačku vychladíme a dáme do druhého dňa do chladničky (minimálne 10 hodín)
- Lístkové cesto - ja som dnes použila mrazené - rozdelíme na dve polovice a rozvalkáme na veľkosť plechu
- ...cesto poriadne popicháme vidličkou, aby sa nerobili bubliny pri pečení
- ...cesto po upečení (trošku sa zbehlo)
- ...z mlieka, cukru a pudingových práškov si uvaríme hustý puding - použila som tento Exta Karamel od Dr.Oetker
- ...do horúceho hneď po uvarení pridáme kyslú smotanu a tvaroh, zmiešame do kompaktnej hmoty
- ...hneď natrieme na vychladnutý spodný plát lístkového cesta a celé necháme vychladnúť
- ...zatial si do tuha vyšľaháme prevarené šľahačkové smotany - pre istotu som pridala aj stužovače šľahačky. Do vyšľahanej šľahačky vmiešame karamelové salko.
- ...rozotrieme na stuhnutú vychladnutú pudingovú plnku. Niekedy dávam medzi pudingovú a šľahačkovú plnku vrstvu guľatých piškót. Tentokrát som ale nedala.
- ...na vrstvu karamelovej šľahačky naukladáme vopred na štvorce nakrájaný horný plát lístkového cesta.
- ...pripravíme si čokoládovú polevu, ktorú štetcom alebo vareškou, či lyžičkou rozotrieme na štvorce lístkového cesta, podľa chuti posypeme sekanými orieškami alebo lupienkami mandlí. (návod ako na čokopolevu je napr. tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-rezy-s-broskynovym-pyre-fotorece/44204-recept.html
Dáme poriadne vychladiť a potom už len pri káve vychutnávať túto karamelovú dobrotu :)