Karamelovo–banánová pudingová torta

Autor receptu: bakoska

Túto tortičku som robila prvý krát. Najprv som chcela urobiť klasický pudingový pohár, ale potom ma napadlo využiť aj zopár ďalších ingrediencií, ktoré boli poruke a dať klasike tak trocha inú podobu. :)

Suroviny

Postup

  1. Be-Be keksy si nahrubo rozdrvíme v mikroténovom sáčku pomocou tĺčika na mäso alebo v mixéri. Ak je keksov málo, pomelieme aj nejaké piškóty. Zmes dáme do misy, pridávame po troche mlieko a miesime, kým nám nevznikne hustejšia hmota. Tú potom vtlačíme pomocou sáčka na dno tortovej formy.
  2. Korpus potrieme marmeládou.
  3. Piškóty rýchlo namáčame do mlieka a ukladáme na Be-Be cesto s marmeládou.
  4. Na vrch dáme kúsky nakrájaného banánu (najlepšie tesne pred zaliatím pudingom, aby nezhnedol)
  5. Pripravíme si puding z 500 ml mlieka: V časti mlieka si dobre rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko zohrejeme. V hrnci rospustíme cukor na karamel a zalejeme teplým mliekom. Keď zovrie, pridáme zamiešanú pudingovú zmes a varíme na miernom ohni do stuhnutia. Hotovým pudingom zalejeme všetky ingrediencie v tortovej forme.
  6. Mliečnu čokoládu nastrúhame a posypeme ešte teplý puding (nie úplne horúci). Necháme vychladnúť a vložíme aspoň na niekoľko hodín do chladničky (najlepšie však chutí na druhý - tretí deň).
  7. Tortu krájame na trojuholníky a podávame so šľahačkou. Dobrú chuť! :)