Karamelovo-croissantový nákyp
Autor receptu: forneta
Postup- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Croissanty potrháme na kúsky a poukladáme do malej zapekacej misy.
- Do kastróla dáme cukor a vodu, premiešame aby sa cukor rozpustil a kastról dáme na mierny oheň. Cukor necháme skaramelizovať BEZ MIEŠANIA!!! kým nemá tmavú jantárovú farbu (trvá to asi 3-5 min.). Dávame pozor ale nemusíme byť prehnane úzkostlivý.
- Zmiernime oheň a pridáme smotanu - nevšímajte si ak to vyšplechne - a vmiešame mleko a 2PL burbonu alebo rumu. Všetky skaramelizované kúsky sa pri stálom miešaní na slabom ohni rozpustia. Odložíme z ohňa, stále miešame a pridáme rozšľahané vajcia. Karamelový krém nalejeme na croissanty. Ak sú croissanty veľmi suché necháme to 10 min. odstáť.
- Dáme do rúry na 20 min. piecť.
|