Karamelové veterníky (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Zajtra máme rozlúčkovú garden- party , kedže odchádzam na celé leto preč tak som sa rozhodla pre veterníky (moje prvé)............... vzťahy s rodinkou si predsa treba osladiť :-)

36
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. v miske si skaramelizujeme cukor , počkáme kým bude trošičku dymiť a bublať ale naozaj len trošičku aby sme dosiahli horkastú karamelovú chuť
  2. Prilejeme doň mlieko ale len 750ml ( zvysok si odložíme na zmiešanie zlatého klasu )a varíme kym sa stvrdnutý karamel nerozpustí
  3. Ked nám začne hmota vrieť a karamel sa úplne rozpustil tak ju zahustíme zlatým klasom rozšľahaným v mlieku. Uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť .
  4. Kým nám kaša chladne pripravíme si cesto . Vo vode si rozpustíme rastinný tuk .
  5. Ked je už úplne rozpustený osolíme a prisypeme múku , neustále miešame .
  6. Miešame ako diví až kým sa cesto samo neodlepuje od hrnca .
  7. Cesto si necháme chvíločku chladnúť a po jednom pridávame vajícka.Dalšie vajičko mixujem až kým sa mi to predtým úplne s hmotou nespojilo.
  8. A takto pripravenú hmotu ešte stále trocha teplú, plním do zbobičky a na vymastený plech striekam veterníčky (aby boli kruhy pravidelné do vymastenéeho plechu si víčkom z kompótu vyznačím kolieska, v pozadí ho je vidno :D)
  9. Veterníčky pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista až karamelova. Mne vyšlo 36 veterníkov s polomerom 7 cm .Po miernom vychladnutí ich poprekrajujeme.
  10. Do karamelového pudingu si vmiešame maslo a dohladka vymixujeme.
  11. V dalšej miske si pripravýme šľahačku , my máme doma stále iba túto rastlinnú,cukrársku, netreba jej cukor a je po vymixovaní čo trvá asi 3 minútky pekne hustá.
  12. Následne si veterníčky plníme . Na spodnu časť nastriekame karamelovú plnku a na ňu šľahačku .
  13. Hotové veterníčky už len ozdobíme. Ja som zdobila čokoládou kedže moja mamka neznáša sladkú karamelovú polevu :-) čo je škoda
  14. Dobrú chuť!!!