Karamelové tiramisu
Autor receptu: debnickovababicka
Neklasická klasika, lebo je karamelová. No stojí za to. Veď uvidíte na tom ako rýchlo sa zje.
Recept Debnička od babičky
6 porcií |
40 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si urobte kávu a prilejte doň amaretto. Keď vychladne, na chvíľu do nej namočte piškóty.
- V hrnci si roztopte cukor. Keď už vznikne karamel, prilejte trochu vody, zamiešajte a nechajte chvíľu vychladnúť.
- Mascarpone si zmiešajte so žĺtkami a mierne (no nie príliš stuhnutým) vychladeným karamelom.
Namočené piškóty naukladajte do misy, na ne dajte mascarponový krém a posypte pomletými zrniečkami kávy, dajte ďalšiu vrstvu piškót, krému a kávy.