Karamelové tiramisu

Autor receptu: debnickovababicka

Neklasická klasika, lebo je karamelová. No stojí za to. Veď uvidíte na tom ako rýchlo sa zje. Recept Debnička od babičky

6
porcií
40 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobte kávu a prilejte doň amaretto. Keď vychladne, na chvíľu do nej namočte piškóty.
  2. V hrnci si roztopte cukor. Keď už vznikne karamel, prilejte trochu vody, zamiešajte a nechajte chvíľu vychladnúť.
  3. Mascarpone si zmiešajte so žĺtkami a mierne (no nie príliš stuhnutým) vychladeným karamelom. Namočené piškóty naukladajte do misy, na ne dajte mascarponový krém a posypte pomletými zrniečkami kávy, dajte ďalšiu vrstvu piškót, krému a kávy.