Karamelové sušienky
Autor receptu: droetker
Komerčný recept<br />
Pre zamilovaných
60 ks porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 160-18 °C |
Postup
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát (20 x 30 cm) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (20 x 30 cm). Na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C<br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C<br />
Plynová rúra: stupeň 3<br />
Doba pečenia: asi 25 minút
- Korpus necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne v kastróliku rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme kondenzované mlieko a za stáleho miešania povaríme, kým náplň nezíska karamelovú farbu (asi 8 minút). Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
- Do kastrólika vo vodnom kúpeli nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a nanesieme na náplň. Pomocou tortovej karty alebo vidličky vytvoríme vzor a necháme stuhnúť. Sušienky ostrým nožom nakrájame na obdĺžničky (5 x 2 cm).