Karamelové sušienky

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br /> Pre zamilovaných

60 ks
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 160-18 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát (20 x 30 cm) a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech (20 x 30 cm). Na niekoľkých miestach poprepichujeme vidličkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 25 minút
  2. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne v kastróliku rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme kondenzované mlieko a za stáleho miešania povaríme, kým náplň nezíska karamelovú farbu (asi 8 minút). Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
  4. Do kastrólika vo vodnom kúpeli nalámeme čokoládu, necháme rozpustiť a nanesieme na náplň. Pomocou tortovej karty alebo vidličky vytvoríme vzor a necháme stuhnúť. Sušienky ostrým nožom nakrájame na obdĺžničky (5 x 2 cm).