Karamelové kocky

Autor receptu: 3sandra3

:-)

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame žltky, múku, prášok do pečiva a kakao. Vymiešané cesto rozdelíme na dve polovice. Obe osobitne upečieme na plechu vyloženom mastným papierom. /Cestá budú tenšie/. Vychladnuté cesto potrieme polovicou plnky, na ktorú dáme usušené snehové cesto. Druhú časť plnky rozotrieme na snehové cesto a prikryjeme druhou polovicou cesta. Vrch koláča môžeme posypať kokosom alebo práškovým cukrom.
  2. Snehové cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou hustú penu. Rozotrieme na mastný papier a pomaly usušíme v rúre pri miernej teplote.
  3. Plnka: Cukor na panvici varíme, kým neskaramelizuje. Potom ho zalejeme šľahačkou a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Z mlieka, zo zlatého klasu a žltkov uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.Potom vmiešame maslo a napokon aj vyšľahanú šľahačku so skaramelizovaným cukrom.