Karamelová torta s čokoládovými hoblinkami
Autor receptu: bibia1
k synovým narodeninám :)
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, pridáme vodu, olej, postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, vymiešame hladkú hmotu. Z bielkov vymiešame tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame k žĺtkovej hmote.
- 2/3 vylejeme do vymastenej a papierom vystlanej formy na pečenie 26 cm. Do 1/3 hmoty pridáme kakao, dobre premiešame a vmiešame do 2/3 bledej piškóty a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 st., kým nie je korpus upečený - test so špajdlou, a torta sa krásne oddeľuje od formy.
- Zatiaľ si vyšľaháme salco s maslom do hladkého krému, pridáme šťavu z citróna a lyžicu rumu. Všetko spolu premiešame a dáme do chladničky zachladiť.
- Korpus vyklopíme z formy, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus prekrojíme, aby sme mali 3 časti.
- 1. plát natrieme džemom, naň karamelovú plnku, poukladáme Indiánky, natrieme krémom. Položíme 2. plát, tiež natrieme džemom, naň karamelovú plnku, poukladáme Indiánky, natrieme krémom.
- Založíme 3. plát a nahrubo natrieme krémom. Aj boky potrieme krémom. Teraz si zavoláme pomocníkov a ich úlohou bude opatrne vyberať trubičky z vrecúška - sú veľmi drobivé a boky torty obložíme trubičkami.
- Vybalíme čokoládu a dávame pozor, aby nám ju pomocníci nezjedli :). Obrátime ju kocečkami nadol a ostrým nožíkom po celej dĺžke čokolády robíme hoblinky, ktorými posypeme vrch torty.
- Ešte foto na reze :)
Sladkú chuť.
- Ružičku som robila z rozpustenej čokolády. Tú som vyliala na tenkú podložku veľmi na tenko a ostrým nožíkom som robila lupene a skladala do tvaru ruže.
|