Karamelová štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Štrúdľa sa dá plniť hocičím, jablká, tvaroh, mak, orechy,,,,, ja som skúsila karamelový puding a celkom sa vydarila :-)

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. pudingový prášok rozmiešame v 100 ml mlieka
  2. cukor upálime na karamel
  3. karamel zalejeme zvyšným mliekom a necháme zovrieť a zároveň rozpustiť kúsky karamelu, do karamelového mlieka vlejeme rozmiešaný pudigový prášok
  4. uvaríme hustý puding a za občasného premiešania necháme vychladnúť
  5. lístkové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, preložíme na plech s papierom na pečenie, jemnou čiarou rozdelíme na tri časti (neprekrojiť cesto, len naznačiť), radielkom si od naznačenej čiary k okraju nakrájame pásiky
  6. do stredu navrstvíme vychladnutý puding a poprekladáme pásikmi striedavo z každej strany
  7. potrieme vajíčkom a dáme piecť. Ja som robila ešte aj makovú.
  8. hotovú štrúdľu necháme úplne vychladnúť, aby sa pri krájaní puding neroztiekol, nakrájame a pocukrujeme