Karamelová štrúdľa (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Štrúdľa sa dá plniť hocičím, jablká, tvaroh, mak, orechy,,,,, ja som skúsila karamelový
puding a celkom sa vydarila :-)
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- pudingový prášok rozmiešame v 100 ml mlieka
- cukor upálime na karamel
- karamel zalejeme zvyšným mliekom a necháme zovrieť a zároveň rozpustiť kúsky karamelu, do karamelového mlieka vlejeme rozmiešaný pudigový prášok
- uvaríme hustý puding a za občasného premiešania necháme vychladnúť
- lístkové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika, preložíme na plech s papierom na pečenie, jemnou čiarou rozdelíme na tri časti (neprekrojiť cesto, len naznačiť), radielkom si od naznačenej čiary k okraju nakrájame pásiky
- do stredu navrstvíme vychladnutý puding a poprekladáme pásikmi striedavo z každej strany
- potrieme vajíčkom a dáme piecť. Ja som robila ešte aj makovú.
- hotovú štrúdľu necháme úplne vychladnúť, aby sa pri krájaní puding neroztiekol, nakrájame a pocukrujeme