Kapustový šalát

Autor receptu: xanadu1955

Ako som napísala v diskusii recept mi poradil kuchár v jednej reštaurácii, kde sme s kamarátkou chodili jeden čas na obed, dávali tam šalát ako prílohu k jedlu niekedy bol z bielej a niekedy z červenej kapusty .

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky.
  2. Do malého hrnca dáme máličko oleja, pridáme cibuľu, zohrejeme hrniec , pridáme soľ, cukor a restujeme cibuľku, kým sa cukor nerozpustí a cibuľka nie je mäkká. Ak je cibuľa suchá pridáme trošku vody aby sa cukor mohol rozpustiť, väčšinou cibuľa pustí dostatok šťavy. Keď je cukor rozpustený pridáme ocot /ja dávam o trochu viac mám radšej kyslejší/, privedieme prudko do varu a krátko povaríme aby ocot stratil ostrú vôňu.
  3. Horúcim nálevom zalejeme kapustu a dôkladne premiešame, môžme jesť okamžite alebo je možné ho dať odstáť do chladničky. Ja mám rada taký chrumkavý a najradšej ho mám z letnej kapusty ale robím ho celý rok.