Kapustovo-kuracie závitky (fotorecept)

Autor receptu: jack

Najlepšie mäsko na svete. Obľúbený recept mojej dcéry. A kto má rád kyslú kapustu, tak si príde na svoje. Nebíčko v papuľke.

9
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme.
  2. Narežeme na väčšie a hrubšie rezne, ktoré naklepeme cez fóliu alebo mikr. sáčok, na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme. Necháme postáť.
  3. Pripravíme si zatiaľ kapustu ktorú sme si premyli, keď je dlhá trošku pokrájame na menšie. Slaninku narežeme na malé kocky a opražíme.
  4. Keď ju máme opraženú, pridáme kapustu, ktorú sme si osolili, okorenili a ešte do nej pridáme aj lyžičku červenej sladkej papriky.
  5. Zoberieme mäsko, naplníme kapustou a zvinieme.
  6. Takto pokračujeme do konca. Môže sa stať, že vám kapusta ostane ešte v hrnci a mäso sa už minulo. No ja si ju dám na tanier aj ku zemiačikom.
  7. Ďalší krok je ten, že si pripravíme klasický trojobal mäso obalíme. A nakoniec vyprážame na oleji s trochou bravčovej masti.
  8. Ako prílohu odporúčam opekané zemiaky alebo zemiakovú kašu. Toto jedlo sa môže dať aj na studenú misu, keď vychladne porežte ho na hrubšie kolieska a servírujte zo zeleninkou. Dobrú chuťku.