Kapustové halušky
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky očistíme, umyjeme
ich a najemno postrúhame na
strúhadle. Do postrúhaných
zemiakov pridáme soľ, múku
a vypracujeme cesto tak,
aby sa odlepovalo od misy.
- V hrnci necháme zovrieť osolenú
vodu a z cesta ručne
oddeľujeme stredne veľké
halušky. Občas ich premiešame,
aby sa neprichytili na
dno a počkáme, kým všetky
nevyplávajú na povrch.
Potom ich scedíme a dáme
do vopred pripravenej misy.
- Do väčšej panvice dáme škvariť
slaninu nakrájanú na
kocky spolu s nakrájanou klobásou.
- Uvarené halušky premiešame
so scedenou kvasenou
kapustou, posolíme
a okoreníme podľa chuti.
Nakoniec pridáme opečenú
slaninu s klobásou.
|