Kápia s jogurtovým dressingom

Autor receptu: cesminaz

Výborná príloha nielen ku grilovačkám, ale hodí sa aj ako ľahká večera v týchto horúcich dňoch ;-)

Suroviny

Postup

  1. Kápiu opláchneme a pokrájame na hrubšie obdĺžniky, môžme aj na šikmo. Cesnak očistíme a pokrájame na hrubšie plátky.
  2. Do panvice dáme trocha oleja, na ktorom kápiu zprudka sem-tam opečieme. Potom ju osolíme, stíšime plameň a zakrytú dusíme do mäkka. Ak treba, tak počas dusenia podlejeme troškou vody cca. 0,5 dl. Keď bude kápia uz skoro hotová, hodíme do nej cesnak a dodusíme celkom do mäkka.
  3. Podáva sa najmä k mäsovým jedlám, ale najmä ku grilu a pečenému mäsu :-). Výborná je poliata cesnakovým dressingom, ale aj bez neho. Je to taktiež výborná ľahká večera s kúskom celozrnného pečiva. Ja ju zvyknem aj zmiešať s podusenou cukinou a celé premiešať s cesnakovým jogurtom... a máte výborný šalát ;-)