Kanalóny (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Názov som si odvodil od typu talianskych cestovín-cannellloni . A tak sa mi to zapáčilo , že vám celý recept predkladám v mojom pôvodnom znení s mojím pôvodným prekladom . Pobavte sa . Vopred sa ospravedlňujem všetkým talianofilom za môj amatérsky preklad . Po taliansky neviem ani slovo . Recept som si vymyslel sám a keby ste ho v budúcnosti zbadali na nejakej talianskej stránke o varení alebo dokonca jedli v nejakej talianskej reštaurácií dajte mi vedieť !! Poteší ma to !

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cipolle, peperoni e pomodori tritare finemente. (Cibuľu , papriku a paradajky nadrobno nakrájame.)
  2. Cumino, semi di lino e rosmarino olio per friggere ... (Rascu , ľanové semienka a rozmarín opražíme na oleji , ...)
  3. ...aggiungere i funghi, ...(...pridáme huby , ...)
  4. ...cipolle e peperoncino , ... (...cibuľu a feferonku , ...)
  5. ...pepper , ... (...papriku,...)
  6. ...pomodori, ... (...paradajky , ...)
  7. ...fine farina , ...(...hladkú múku , ...)
  8. ...versare l acqua e ... (...podlejeme vodou a...)
  9. ...In breve ebollizione. (... a krátko povaríme.)
  10. ...
  11. Cottura piatto per dare un lattine e mezzodi pomodoro,...(Do zapekacej misky dáme pol paradajkovej konzervy ,...)
  12. ... miscela di funghi riempito "kanalóny" ...(...hubovou zmesou naplnené "kanalóny" , ... )
  13. ...versare il succo di pomodoro , ... (...dolejeme paradajkovú šťavu , ...)
  14. ...coprire con e ...(...prikryjeme a ...)
  15. ...quarantacinque minuti pettine. (...štyridsaťpäť minút zapekáme . )
  16. Aggiungere il formaggio grattugiato e cuocere al forno . (Pridáme postrúhany syr a dopečieme.)
  17. Podával som s vareným karfiólom a brokolicou a zapíjal pivom .
  18. Na tejto stránke sa nielenže zdokonalím v práci na PC ale sa , pravdepodobne , naučím aj po taliansky ! :)